Må snötippstation

Ett av våra senaste projekt var att anlägga en snö tipp på Må avfallsanläggning.

De senaste vintrarna har kommunen tippat snön i Örnsköldsviksfjärden, men från och med vintern 2016/2017 kommer den kommunala snön att läggas upp på en tipp vid Må avfallsanläggning.

Under många år har kommunen tippat snö nere vid det som i dag heter Fjällräven Center. Men snötippningen har varit en nagel i ögat på länsstyrelsen, som med viss tvekan gång efter annan beviljat dispens för den. Och nu är vi alltså klara med detta projekt.

Kommande vinter blir den sista kommunen tippar snö i Örnsköldsviksfjärden. Från och med vintern 2016/2017 kommer den kommunala snön att läggas upp på en tipp vid Må avfallsanläggning.

Under många år har kommunen tippat snö nere vid det som i dag heter Fjällräven Center. Men snötippningen har varit en nagel i ögat på länsstyrelsen, som med viss tvekan gång efter annan beviljat dispens för den. Snö som plogas ihop från gator och vägar betraktas nämligen som kontaminerad, nedsmutsad av salt och annat. Egentligen är det förbjudet att tippa den snön i vattnet. Vintern som kommer blir den sista med dispens och kommunen har sökt med ljus och lykta efter ett ställe på land att lägga upp snön på.

Flera platser har varit aktuella, bland annat Skyttis.